انتخاب صفحهی اجاق گاز، فر، ماکرویو

انتخاب صفحهی اجاق
در گذشته، صفحهی اجاق چهار سطح الکتریکی داغ بود، اما امروزه به هر شیوهای پخت و پز روی اجاق ممکن است. سطوح چدنی یا چینی ،شعلههای دوتایی کوچک یا اجاقهای شش شعلهای بزرگ، اجاقهای با قابلیت نگهداری ماهیتابههای بزرگ و حجیم، اگر تصمیم دارید صفحهی اجاق را جداگانه خریداری کنید، مدلی را انتخاب کنید که با سبک آشپزخانهتان سازگار باشد. میتواند شیشهی و فولاد ضد زنگ و یا لعابی باشد. اگر پیشخوان آشپزخانهتان باریک است از صفحهای چهار شعلهای در یک ردیف استفاده کنید. اگر چپ دست هستید صفحهیاجاقی را تهیه کنید ک هکنترلهای آن در قسمت جلو باشد نه مثل بقیهی مدلهای استاندارد در سمت راست. همچنین اندازهی سرشعلهها را متناسب با ظروفتان انتخاب کنید. ( به مدل های اجاق گاز های دیموند مراجعه شود)
وقتی انتخاب بین اجاق گاز و اجاق برقی مطرح میشود، اختلافهای آن دو اجاق جزئی میشود. هرچند کنترل گازراحتتر است، اما هالوژنهای جدید یا گرمکنندهها در مدلهای برقی امکاناتی را برای گرم کردن و خاموش کردن سریع فراهم میسازد.
از هر سوختی که استفاده میکنید، بیشتر صفحهی اجاقهای امروزی بر اثر پخت و پز نیاز به هواکش و هود دارند. مثلاً تفت دادن سبزی در ماهی تابهی چدنی بو و دود و بخار زیادی تولید میکند. (مراجعه به مقاله : اهمیت سیستم تهویه مطبوع و هوای پاک در آشپزخانه)
انتخاب ماکرویو
ماکرویو در پخت و پز خانگی تحولی شگرف ایجاد کرد که برای آشپزیهای سریع، عالی است و با توجه به کاربرد و نظافت آسان آن، میتواند در کنار اجاقهای معمولی استفاده شود. حتی در بعضی مواقع جای آنها را میگیرد. به دنبال مدلی باشید که از نظر قدرت و ظرفیت متناسب با نیاز شما باشد. ماکرویو همه کاره، برای یخزدایی یا گرم کردن مقدار کمی از غذا کافی است، اما نمیتواند برای پخت و پز غذای یک خانواده مناسب باشد.
ماکرویوها جای زیادی را اشغال میکنند، پس بکوشید از نوعی استفاده کنید که نصب شود و به لحاظ ظاهری با کابینتها هماهنگی داشته باشد. به تازگی مدلهایی در بازار دیده میشود که مجهز به قفسهها و فرهای معمولی است و آشپزی کامل در آن ممکن است. در هر دو مورد، ساخت کابینتها گرانتر شده است و فضای بیشتری را اشغال میکند.
نکاتی مهم در انتخاب ماکرویو
1. نوع صفحهی چرخان موجب توزیع یکدست دما در داخل آن میشود، اما فضای زیادی را اشغال میکند. بهترین نوع ماکرویوِ چرخشی جداشدنی است.
2. استفاده از کنترلهای لمسی الکتریکی راحتتر از نوع دستی است (هرچند نوع دستی ارزانتر است) و نیز امکان برنامهی آشپزی خودکار را هم دارد.
فر بخار
فر بخار، از جدیدترین وسایل پخت و پز است که راهی سریع و جدید و سالم برای آشپزی است. تولیدکنندگان این محصول ذکر میکنند که برای این نوع پخت و پز به روغن و چربی نیاز نیست، طعم غذاها را هم از بین نمیبرد و با هم مخلوط نمیکند. چون در مقایسه با اجاقهای معمولی ابعاد کوچکتری دارند. به راحتی در کابینتها یا روی پیشخوان نصب میشوند. جدیدترین مدل آن با مخزن آب داخلی کار میکند و نیاز به لولهکشی ندارد. این نوع فر گرانتر است و برای تنوری کردن هم مناسب نیست.
نظر
نظرتان را بگویید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.